Internet / Fiber

Som en lokal ISP (Internet Service Provider) i Kalmar och på Öland kan vi förse ditt företag med en professionell förbindelse till internet via Fiber eller Radio-LAN. Tjänsten heter ITABB-Pro och levereras alltid med samma hastighet åt båda hållen.

ITABB-Pro / Internet

Tjänsten är en säker Internetaccess med aktiv driftövervakning.
För företag som har behov av kvalificerad Internetkommunikation och även för privatpersoner. Förutom vanlig surftrafik kan man via vår förbindelse ta emot och skicka filer i samma hastighet. Förbindelsen kan även användas till egen Webb-, eMail- och FTP-server, samt till IP-telefoni och VPN-access, eller som reservkommunikation, d.v.s. transit-access. ITABB-PRO förbindelsen ansluts till NDC’s IP-nät via någon av våra accesspunkter. Via vårt IX-center och våra BGP-routerar hanteras internetkommunikationen vidare genom två redundanta transit-anslutningar till det nationella IP/WAN-nätet, en via Stockholm och en via Malmö. Från våra IX-routers har respektive förbindelse en genomsnittsping på 8-9 ms.

Radio-LAN/Air Fiber

Kalmar NDC har erfarenhet av Radio-LAN-hantering (trådlösa nät) sedan 1997, vilket innebär att vi är ett av få företag i regionen som har väldigt lång erfarenhet av Internetkommunikation via radio.
Radio-LAN tekniken är en s.k. punkt till punkt förbindelse och utgör en stor del av vår verksamhet. Prestandan och kvalitén på Radio-LAN-förbindelserna är likvärdigt med fiber, detta innebär att vi använder begreppet Air Fiber.
Från vårt Datacenter distribueras Internet till kunder på Öland och i Kalmar via Radio-LAN från flera olika accesspunkter (AP) eller via fiber, bl.a. till Pinchos i Kalmar, LKS-promotion, Optiker Tottie, Rogers bilverkstad i Färjestaden, Bröderna Olsson i Färjestaden m.fl.

Fiber

Vi kan även leverera internetförbindelser via Kalmar Energis fibernät från våra noder i Kalmar.
Idag levererar vi internet via fiber till bl.a. Kalmar FF och Guldfågeln Arena, Sandra Nöje, Kalmar Gamecenter, Baltic Skeppsfournering.

Prislista

Klicka här för att se våra priser på internetabonnemang.

Fyll i en intresseanmälan nedan eller kontakta oss för mer information.
(En intresseanmälan är inte på något sätt bindande.)

Intresseanmälan för internetförbindelse

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.